Hoe werkt de pakjesautomaat?

U kunt uw bpost-pakjes ontvangen en versturen via de pakjesautomaat.

U kunt er pakjes in ophalen aan de hand van een QR-code of een 6-cijferige code die u onvangt via email en/of sms op het moment dat bpost het pakje in de pakjesautomaat levert. U kunt het pakje alle dagen van de week, de klok rond ophalen.

Om een pakje te verzenden via een pakjesautomaat moet u er eerst een specifiek bpost-etiket op kleven. Aan de pakjesautomaat scant u dan de streepjescode van het etiket of voert u de streepjescode manueel in op het scherm. Als het deurtje opengaat, stopt u er uw pakje in, waarna u het deurtje goed sluit.

Indien uw emailadres nog niet gekend is bij bpost, voert u het gewoon op het scherm van de automaat in zodat we u kunnen inlichten over de ophaling van uw pakje door onze diensten.

Mijn webshop vraagt een RC code om mijn online bestelling te laten leveren in de pakjesautomaat. Hoe kan ik deze RC code bekomen?

Een aantal van onze webshop partners vraagt nog een RC code (9 cijfers) om de levering van uw pakje in de door u gekozen pakjesautomaat mogelijk te maken. U kunt hier klikken om deze code aan te vragen. Het is niet nodig om deze code bij te houden voor de afhaling van uw pakje aan de pakjesautomaat. Hiertoe zal u een QR code en een 6-cijferige code via e-mail en/of sms ontvangen op het moment dat men uw pakje in de pakjesautomaat levert.